Ik voer mijn moeder!

“Ik voer mijn moeder elke dag en zet haar dan weer terug in de koelkast”

Sinds een aantal maanden ben ik zuurdesembroden aan het bakken.

Ik raakte hierdoor begeisterd door één van de afleveringen van een podcast over het maken van zuurdesembrood.
De twee heren, Jonas en Jeroen, vertellen in deze aflevering over hun ervaringen met het maken van zuurdesembrood.
Bij het maken van zuurdesembrood heb je een “starter” nodig.
Bij het meeste brood is dat gist en bij zuurdesembrood is dat een natuurlijke gist die in de zuurdesemstarter terecht komt. De natuurlijke starter leeft en die moet je ook in leven houden want je hebt elke keer een beetje hiervan nodig als je een nieuw brood bakt. Deze starter wordt ook wel “je moeder” genoemd.
Jonas vertelde in de podcast ook dat als je niet je eigen zuurdesemstarter wilt maken je van hem een potje opgestuurd kan krijgen.
Hier had ik wel oren naar. Op het potje dat ik kreeg stond Gozai geschreven.
Jonas had de starter deze naam gegeven.
Hij vertelde me ook dat je deze moeder (starter) nadat je haar een keer hebt gevoed een eigen naam mag geven.
Ik noem haar “Oma Ton” naar mijn eigen moeder.
En sindsdien staat ze bij ons in de koelkast en voed ik haar elke week.

 

 

Mijn moeder leeft!

Post navigation